top of page
Vyhledat
  • peszachrana

NĚCO O PROJEKTU ZTRACENÍ A NALEZENÍ PSI

Aktualizováno: 3. 12. 2020

Všechno to začalo před několika lety. Našlo se pár lidí, kterým nebyl lhostejný osud ztracených nebo nalezených psů a tak vznikla skupina Ztracení a nalezení psi na facebooku. Skupinu spravuje pár dobrovolníků, kteří se v rámci svého volného času a zadarmo věnují těmto psům. Obětavost těchto lidí je snad nekonečná. Během dne se střídají v práci ve skupině, dohledávají, třídí a ukládají psy do příslušných alb. Tato skupina má celorepublikovou působnost. Není výjimkou, že sdílíme i psy ztracené nebo nalezené kolem hranic. Pro psy kolem hranic vznikla i stránka Ztracení a nalezení psi u hranic.

Vypadá to všechno jednoduše, ale opak je pravdou. Skupina není jenom o sdílení. Snažíme se nejenom sdílet, ale sdílet účelně do skupin v okolí ztráty/nálezu, posíláme psy na fb obcí, měst, MP, útulků.... Obvoláváme majitele, nálezce, pokud máme aktuální info o psech. Databázi ztracených a nalezených psů denně aktualizujeme. Komunikujeme a spolupracujeme i s útulky, MP, obcemi a městy. Majitelům i nálezcům se snažíme být nápomocni ve snaze dostat psa domů.Také pomáháme s dohledáváním čipů v registrech. Dnes existují dva vyhledávače čipů v registrech. Ale i pokud čip není v těchto registrech, je ještě šance i tak dohledat majitele.

Tímto taky vznikl nápad vytvořit web skupiny, který jak doufáme nám ulehčí v této práci. Zároveń byly založen i fb stránky skupiny. Ve skupině nám mohou sdílet příspěvky pouze členové skupiny, na stránkách nám mohou napsat všichni uživatelé facebooku a na webu nás mohou oslovit i ti, kteří nemají fb účet. Takže možností nás kontaktovat má víc lidí a třeba se podaří pomoct víc psům dostat se domů. Na webu se budeme snažit hlavně o osvětu, budeme publikovat různé články, návody, zajímavosti. V naší práci je nám také velmi nápomocen projekt PesWeb, s kterým se snažíme spolupracovat. Možností kde hledat pomoc s ztraceným/nalezeným psem je víc a myslíme si, že každá má šanci. I kdyby pomohla jenom jednomu pejskovi, má to smysl.

Prostě se snažíme dát každému psu šanci se shledat se svým pánem. Ne vždy se to podaří, bohužel. Ale vidět tu radost ze vzájemného setkání, to vyváží všechny strasti této práce. Chtěla bych tímto poděkovat těm pár lidem, kteří se neúnavně starají o chod této skupiny a o ty naše chlupaté mazlíky, kteří potřebují pomoc. A samozřejmě nesmím zapomenout poděkovat i všem členům, bez nichž by tato práce byla o hodně náročnější. Členové pomáhají hlavně sdílením, ať už k nám do skupiny nebo od nás do jiných skupin.

12 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page